Isamo Thissen
Isamo Thissen is een mixed-media kunstenaar met een voorliefde voor textiel. Draadje voor draadje pluist ze het landschap uit. Vanuit vogelperspectief probeert ze het landschap te ontleden om de schoonheid die in het rampzalige verscholen ligt subtiel aan het licht te brengen en datgene wat aan het verdwijnen is te laten verschijnen.
In het werk maakt ze zich verschillende handwerktechnieken eigen. Ze zoekt de grenzen op van het borduren, weven, spinnen, papier scheppen en vilten. Doordat ze zich juist niet teveel toelegt op het correct aanleren van een techniek, ontvouwt zich een eigen interpretatie en toepassing van de techniek en het materiaal.
Mark Romme
MRArchitectuur (MRA) is in 2013 opgericht door architect Mark Romme (1986), MArch. Het bureau werkt aan uiteenlopende ontwerpopgaven van diverse schaalniveaus: van interieur- tot stedenbouwkundige plannen. Samen met de opdrachtgever gaat MRA op zoek naar een passend concept voor de opgave. Architectuur is voor MRA in de basis praktische goede ruimte maken, vanuit een vanzelfsprekende organisatie binnen een heldere structuur. Daarbij wordt gezocht naar een ruimtelijk samenspel tussen binnen en buiten, grenzen vervagen en verrassingen creëeren. De afgelopen jaren heeft MRA een vormentaal ontwikkeld die het concept ondersteund, een eigentijds voorkomen heeft en altijd op zoek gaat naar bijzonderheid.
Roos Terra
Roos Terra is dé nature printing kunstenaar van Nederland. Het is haar missie de binnenmens te verbinden met de natuur middels kunst. Wat zij gelooft is dat die verbinding bijdraagt aan een gezond en gelukkig leven.
Willemijn van Dorp
De inspiratiebron van Willemijn van dorp is stromend water, maar de magie van dat tijdloze ritme werd uiteindelijk hoofdthema. Het abstracte beeld dat daaruit voortvloeit moet ademen, een gevoel van ruimte en vrijheid geven. Willemijn werkt met olieverf op doek, en met gouache of grafische technieken op papier.
Een schilderij ontstaat uit meerdere bewegingen van streken en lijnen. Een soms eindeloos proces dat – als het lukt – de goede associatie geeft.
Werk op papier moet in een paar lijnen de beoogde essentie weergeven. Dat vraagt veel papier, een grote prullenbak en geduld. Tot dat ene blad eruit springt…
Werk in bezit van museale, bedrijfscollecties en particuliere collecties.
Joost van Wijmen
Joost van Wijmen werkt vanuit Stichting ENCOUNTER als social designer in de zorg. Met het werk onderzoekt de stichting de invloed van lichamelijke veranderingen op onze identiteit, sociale interactie en welzijn.
van Wijmen heeft een achtergrond als kostuumontwerper in het theater. Zo ontwikkelde hij expertise over het ontwerpen van ervaringen, de kracht van verhalen en hoe ons lichaam is verbonden met onze identiteit. Met activerende en zintuiglijke werkvormen ontsluit hij verhalen van mensen die dagelijks te maken hebben met de impact van het veranderend lichaam. Dit maakt ruimte voor de stem van de deelnemer en onderzoekt de impact van het veranderend lichaam op de kwaliteit van leven. Het project wordt onder de naam ENCOUNTER ingezet binnen de zorg.
Mario Dijsselbloem
Al sinds 1979 heeft Mario Dijsselbloem een atelier in de Willem Twee. Hij voelt zich dan ook sterk verbonden met deze plek, waar hij voor een groot deel van zijn leven heeft gewerkt.
Zijn opleiding kreeg hij tussen 1973-1979 aan de Kunstacademie in 's Hertogenbosch, afdeling Schilderen.
Sedert ± 2013 gebruikt hij de 26 letters van het alfabet als uitgangspunt voor zijn schilderijen en tekeningen. Hij schildert en tekent constructies waarbij het alfabet wordt gebruikt als metafoor voor Heelal en Oneindigheid.
De technieken en materialen die hij gebruikt zijn olieverf, aquarel, pen/inkt, houtskool, computertekeningen.
Nina van Bart
De ontwerppraktijk van Nina van Bart is gewijd aan het vergroten van zintuiglijke ervaringen van ruimte, vorm en oppervlak. Ze wil de fysieke en emotionele interacties tussen mensen en hun omgeving vergroten, geleid door kleur, materiaal, structuur, patroon in ruimtelijke composities. Nina construeert haar ontwerpen met zowel handmatige als digitale technieken. Haar werk in opdracht als het autonome werk, hebben elkaar nodig om de balans te vinden tussen creativiteit en haalbaarheid, tussen innovatie en ambacht, tussen duurzaamheid en esthetiek. Voor haar opdrachtgevers werkt ze werkt op het gebied van art direction- en set- en surfacedesign en haar collectie bestaat uit kleden, houten totems, en panelen van glas en metaal.
Pagina terugMarijke Buddendijk
Het werk van Marijke Buddendijk wordt gekenmerkt door een grote soberheid in materiaal en kleuren. De essentie van een landschap of een lichaam wordt getroffen door krachtige lijnen en heldere vormen. De kleuren ondersteunen: ze zijn sober en sferisch en daardoor zorgen ze voor rust en stilte. De spanning en soms ook de beklemmende leegheid worden veroorzaakt door de lijnvoering (van breed naar smal, van zwaar naar waterig en van strak naar rafelig) en de contrastwerking van licht en donker.
De bronnen van haar werk zijn het landschap en het menselijk lichaam.
Volgende pagina