Laetitia Sadier (solo) + Pink Shabab

Rooting for Love
Avantgarde, Pop
Tickets
Facebook event
Datum 20-11
Prijs € 20,00
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer, Concertzaal
Laetitia Sadier (solo) + Pink Shabab

Laetitia Sadier heeft in haar dertigjarige carrière altijd gepleit voor zelfbeschikking en emancipatie, zowel in haar tijd bij Stereolab als in haar solowerk. Elk album is een verslag van haar persoonlijke en collectieve reis. In Rooting For Love reageert ze op de turbulente wereld en oproert tot een zoektocht naar Gnosis, wat ons kan helpen te evolueren van vervreemding en lijden naar heling.

Het nummer "Who + What" staat centraal, ondersteund door complexe muzikale arrangementen met instrumenten als orgel, gitaar en synthesizers. De herhaalde aanwezigheid van een koor benadrukt de collectieve kracht achter de muziek. Het album biedt een helend effect op oude wonden en moedigt ons aan om onszelf te genezen, wat nodig is om weerstand te bieden aan neoliberale en neofascistische ideeën.

Instagram

Pink Shabab

Pink Shabab is het heartbreak disco-pop project van de in Londen gevestigde muzikant Joseph Carvell. Na jaren als vertrouwde bassist te hebben gespeeld voor bands zoals Batsch, Laetitia Sadier, Marker Starling, Baby Dee, Malphino en vele anderen, werd Pink Shabab gecreëerd als een uitlaatklep voor Carvells solomuziek. Na een paar demo’s en concerten volgde een uitnodiging van Emma 'Astrobal' Mario naar Zuid-Frankrijk om een debuutalbum op te nemen. In 2019 verscheen 'Ema by the Sea' op het Berlijnse label Karaoke Kalk.

'Groovy en ontspannen, dansbaar en intiem, de minimalistische structuren van Carvells songwriting creëren veel ruimte en zorgen voor verrassingen onderweg.' – Forced Exposure

Sindsdien heeft Pink Shabab opgetreden in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland, België, en toerde hij in Taiwan en Japan. Hij nam nog drie albums op met dezelfde producer. 'Never Stopped Loving You' kwam uit in februari 2022.

'Het is een feel-good album in de traditie van de beste droevige discosongs, met een balans tussen opzwepende ritmes en onderwerpen van last en verlies.' – The Letter

'Do You Remember?' werd uitgebracht in de lente van 2023 en een vierde album staat gepland voor de winter van 2024.

Instagram

Bestel tickets

Datum 20-11
Tijd 20:30
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer + Concertzaal