Malignant Tumour + Exorcizphobia

Maximum Rock 'n Roll over the West! Tour 2024
Hardcore, Heavy, Metal
Tickets
Facebook event
Datum 23-10
Prijs € 14,00
Locatie Poppodium
Zaal Kleine Zaal , Kleine Zaal
Malignant Tumour + Exorcizphobia

Malignant Tumour

De band MALIGNANT TUMOUR werd opgericht in de herfst van 1991 in Ostrava, Tsjechië, kort na de val van het IJzeren Gordijn. Samen met enkele andere bands behoorde MALIGNANT TUMOUR tot de eerste bands die extreme muziek in hun land introduceerden. De band onderging talloze bezettingswisselingen en bracht wereldwijd veel opnames uit in de DIY-scene. In 2003 veranderde de volledige bezetting, behalve BILOS, het brein achter de band en het enige originele lid. De muziekstijl evolueerde naar een meer metallic Crust 'n' Roll, een extreme variant van Rock 'n' Roll. MALIGNANT TUMOUR heeft meer dan 1000 optredens gegeven op drie continenten en vijf volledige albums uitgebracht. Twee albums, IN FULL SWING (2008) en EARTHSHAKER (2010), werden genomineerd voor beste album van het jaar bij de Tsjechische muziekprijzen ANDEL, waarbij EARTHSHAKER in 2010 won. In 2016 verscheen hun nieuwste album, THE METALLIST, bij het Canadese/Belgische label UNREST RECORDS.

Exorcizphobia

Exorcizphobia is een thrashmetalband uit Trutnov, Tsjechië, opgericht in 2005. Oorspronkelijk bekend als Deathmarch, veranderde de band hun naam in 2006. De oprichters zijn Tomas Skorepa (gitaar, zang), Jan Erben (bas) en Jakub Vaclav (drums). Ze begonnen met het coveren van nummers van bands zoals Black Sabbath, Judas Priest, Metallica en Slayer.

Hun muziek evolueerde van thema's over sociale kwesties, humor, drugs en skateboarden naar meer serieuze onderwerpen zoals maatschappij en politiek. De band heeft verschillende albums en EP's uitgebracht, waaronder "Something Is Wrong" (2012), "About Us Without Us" (2018) en "Digitotality" (2020).

Exorcizphobia kreeg in 2009 veel aandacht toen Tomas Skorepa inviel voor Spike Cassidy van D.R.I. op het Obscene Extreme Festival, wat hun populariteit in de Tsjechische metal scene verhoogde. Ze hebben opgetreden met bekende bands zoals Exodus, Voivod en Artillery.

Bestel tickets

Datum 23-10
Tijd 20:30
Locatie Poppodium
Zaal Kleine Zaal + Kleine Zaal