Popronde

Alternative, Hip Hop, Metal, Pop, Punk, Techno
Gratis
Datum 11-10
Prijs Gratis
Locatie Poppodium
Zaal Kleine Zaal , Grote Zaal, Spiegelzaal, Kunstruimte, Kleine Zaal
Popronde

Popronde komt weer naar Den Bosch en wij kunnen niet wachten! 🎉 Op vrijdag 11 oktober verandert de binnenstad in een bruisend festivalterrein waar je gratis de nieuwste en spannendste acts van Nederland kunt ontdekken. Van intieme optredens in gezellige cafés tot spetterende shows op unieke locaties zoals platenzaken en galeries – Popronde heeft het allemaal.

Tijdens Popronde touren zo’n 100 geselecteerde acts door 40 steden, en Den Bosch is er natuurlijk weer één van! Het festival is de perfecte kans om nieuwe muziek te ontdekken, van rock tot hiphop, en alles daartussenin. Het mooiste? Het is helemaal gratis!

Bij Willem Twee hebben we ook een bijzonder programma voor jullie in petto. Check hieronder de unieke en verrassende acts van dit jaar!

BlackBeach

BlackBeach is een driekoppige elektronische live act uit Amsterdam. Met jaren aan podiumervaring (o.a. JAGD en KRAZ) weten ze het publiek goed te bespelen. Ze brengen een scala aan synths, drumcomputer en drumkit met uniek sounddesign mee. Van space tot rave; BlackBeach neemt je mee op een trip die je niet snel zult vergeten.

BRACES

Hard-hitting en recht voor z'n raap. BRACES brengt muziek die je in het gezicht slaat. Deze vierkoppige metalband uit Tilburg mengt elementen uit hardcore, metalcore en deathcore. Geïnspireerd door Slipknot, Emmure en Knocked Loose, voegen ze ook details van elektronische en percussieve elementen toe aan hun muziek.

BUG

De live-sets van BUG barsten van energie, met performers die over elkaar heen kruipen en een mosh pit in de zaal. Met een eigen sound ergens tussen hiphop, punk en ravey geluiden is er bij BUG geen ontsnappen aan: je moet dansen. Het belooft een rauwe, energieke chaos te worden. FFO Death Grips, Ho99o9, The Prodigy en Die antwoord

Gespuys

Gespuys is een Delftse Nederlandstalige alt-pop duo. Sterke, poëtische teksten worden gecombineerd met stevige beats, hypnotiserende synths en samenhangende gitaren. Gespuys spreekt een vertrouwde taal, die grijpt naar het absurde van het dagelijks leven. Gespuys laat je dansen op trauma's.

Lo

Onder de naam Lo, schrijft vocalist, producer en toetsenist Loïs de Vries mysterieuze popmuziek die aspecten van dreampop, folk, en ambient combineert. Geïnspireerd door texturen uit de natuur, schept ze met atmosferische, meerstemmige vocalen en barokachtige melodieën een wereld die doet denken aan voorzichtige zonnestralen en dauwdruppels.

Shoom

Shoom is op stoom. En deze hype mag je zeker wel geloven. Het ene moment zul je worden meegevoerd door heerlijke jazzy soundscapes, het andere moment ga je hard op opgevoerde gitaarmuziek en een scheurend saxgeluid. En dat terwijl je ook nog continu om de oren wordt geslagen met freaky maatsoorten. Shoom moet je voelen. (3voor12

RÊVERIE

RÊVERIE is an energetic and powerful 3-piece all girl band making alt pop music with hip hop and rock influences with a strong live visual side. Themes of LGBTQ, mental health and world issues. GRITTY POP - loud pop with an attitude / dirty Britney Spears / Nirvana on a the Weeknd beat / The 1975 / Artemas

Bestel tickets

Datum 11-10
Tijd 20:30
Locatie Poppodium
Zaal Kleine Zaal + Grote Zaal + Spiegelzaal + Kunstruimte + Kleine Zaal