Sacramentum + Thulcandra + Nephylim

Heavy, Metal
Tickets
Facebook event
Datum 18-01
Prijs € 22,00
Locatie Fabriek
Zaal Grote Zaal
Sacramentum + Thulcandra + Nephylim

Sacramentum

Sacramentum, opgericht in 1990 door Nisse Karlén en Anders Brolycke, is een belangrijke Zweedse band binnen de blackened metal scene. Hun muziek combineert complexe melodieën met agressieve intensiteit. Het debuutalbum Far Away From the Sun (1996) wordt gezien als een meesterwerk dat melodische black metal met een bovennatuurlijke sfeer samenbrengt. De opvolgende albums, The Coming of Chaos (1997) en Thy Black Destiny (1999), verstevigden hun reputatie als een van de meest angstaanjagende bands in de Zweedse extreme metal, met muziek die steeds rauwer en complexer werd.

Na een lange stilte keerde Sacramentum in 2019/2020 terug en trad sindsdien weer op wereldwijd, waarbij ze hun duistere en atmosferische geluiden opnieuw tot leven brachten. Hoewel de bandleden door de jaren heen veranderden, blijven Karlén en Brolycke de kern vormen. Met een stabiele line-up werken ze aan nieuwe muziek, klaar om opnieuw hun luisteraars te betrekken met hun unieke geluid dat diepe indruk achterlaat in de black metal geschiedenis.

Thulcandra

THULCANDRA, onder leiding van Steffen Kummerer, veroverde de metalwereld met hun debuut Fallen Angel's Dominion in 2010. Met opvolgende albums zoals Under a Frozen Sun, Ascension Lost en A Dying Wish, opgedragen aan hun overleden bassist, versterkten ze hun positie als vooraanstaande band in de blackened death metal. Hun vijfde album, Hail the Abyss, verschijnt op 19 mei 2023 en toont opnieuw hun meesterlijke beheersing van duistere, melodieuze metal, met brute nummers zoals "Blood Of Slaves" en het epische "On The Wings Of Cosmic Fire". Producer Dan Swanö verzorgde de krachtige mix, terwijl Lochner het artwork ontwierp. Dit nieuwe album belooft de kracht en mystiek van de jaren '90 black-death metal naar het moderne tijdperk te brengen, zonder vast te zitten in oude clichés. THULCANDRA zet hun opmars voort als een dominante kracht binnen het death metal genre.

Nephylim

Nephylim, opgericht in 2015 door Kevin van Geffen en Rens van de Ven, is een Nederlandse band die zich richt op Scandinavische Melodische Death Metal. De band bracht hun eerste EP Torn uit in 2015. In 2018 kreeg de band een nieuwe samenstelling en begon te werken aan hun debuutalbum Severance of Serenity. Tragisch genoeg overleed leadzanger Cézary van der Veen in 2019 bij een huisbrand, maar zijn stem is nog te horen op het album. Kevin van Geffen nam de rol van leadzanger over. In 2020 werd Tijn Bosters de nieuwe zanger, maar de coronapandemie onderbrak hun activiteiten. In 2022 brak de band door met hun overwinning in de Nederlandse Wacken MetalBattle en optredens op Wacken Open Air. Met nieuwe muziek in aantocht, waaronder de single Withered, blijft Nephylim hongerig naar meer succes.

Bestel tickets

Datum 18-01
Tijd 20:00
Locatie Fabriek
Zaal Grote Zaal