Sun-Mi Hong Quintet

Pakkende melodieën en dramatische uitbarstingen door internationale toptalenten
Jazz, CJP
Tickets
Facebook event
Datum 13-09
Prijs € 16,00
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer, Concertzaal
Sun-Mi Hong Quintet

Haar passie voor drums leidde haar langs vele steile paden en kronkelwegen, maar uiteindelijk belandde de Koreaanse drummer Sun-Mi Hong in Amsterdam, waar ze nu al ruim tien jaar woont. In haar eigen composities horen we pakkende melodieën en dramatische uitbarstingen, naast impressionistische klankpatronen en ongebruikelijke maatsoorten. In haar kwintet werkt ze samen met internationale toptalenten die ze in Nederland leerde kennen.

Het laatste album van het Sun-Mi Hong Quintet, Third Page: Resonance, verschijnt op het Britse kwaliteitslabel Edition Records. De groep won de Edison Jazz Nationaal 2021 met het vorige album A Self-Strewn Portrait. ‘Wereldklasse’, luidde het oordeel van de jury. ‘Haar composities hebben een grote spanningsboog en blijven boeien. Subtiele en aftastende ritmes wisselen zich af met stuwend slagwerk. Een hecht groepsgeluid, met een evenwichtige rol voor elk van de bandleden.’

Inmiddels tourt ze als één van de weinige Nederlandse jazzgezelschappen vol door Europa en verder. Dat is niet voor niets: er huist een enorme kwaliteit, lyriek én avontuurzicht in de composities en bij alle bandleden.

Nicolò Ricci - tenor sax
Alistair Payne - trompet
Chaerin Im -piano
Alessandro Fongaro -contrabas
Sun-Mi Hong - drums/compositie

https://sunmihong.com/

Bestel tickets

Datum 13-09
Tijd 20:30
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer + Concertzaal