Over de organisatie

Willem Twee muziek en beeldende kunst is een centrum voor talent en experiment, voor muziek en beeldende kunst. Wij hebben in ’s-Hertogenbosch twee locaties: de voormalige Willem II Fabriek aan de Boschveldweg en de Toonzaal gevestigd in de voormalige synagoge aan de Prins Bernhardstraat. In de fabriek beschikken we over de grote en kleine zaal van het poppodium, tentoonstellingsruimtes, vergaderruimtes voor verhuur en het Willem Twee Café. Aan de Prins Bernhardstraat bevindt zich onze concertzaal voor klassiek,  jazz en semi-akoestische muziek. In hetzelfde pand vind je onze analoge klankstudio’s met unieke apparatuur uit de jaren ‘60 - '80.  We organiseren jaarlijks zo’n 250 concerten en tentoonstellingen. 

Willem Twee Poppodium heeft als doel een 'breed' muziekprogramma te realiseren: van metal tot urban, van punk tot singer-songwriter, van gothic tot blues, van reggae tot pop/rock en van jazz tot stoner-rock. We zijn één van de 'kleinere' popzalen in Nederland met een zaal capaciteit van 500 bezoekers, waar spraakmakende bands en artiesten optreden. 

Willem Twee Kunstruimte is een platform en presentatie plek voor talentvolle makers en gearriveerde (inter)nationaal bekende kunstenaars. We bieden kunstenaars een dynamische plek voor monumentale kunst in een ruimte die van zichzelf al een monument is.

Willem Twee Toonzaal is een kleine, sfeervolle concertzaal die gehuisvest is in de oude Bossche synagoge. In de concertzaal wordt klassieke en actuele muziek en jazz uitgevoerd, maar wordt ook aan singer-songwriters en elektronische muziek een podium geboden.

Willem Twee Studios omvatten zeldzame analoge apparatuur uit de jaren ‘60 tot en met ’80 waar componisten, producenten en studenten aan het werk zijn om unieke sounds te ontwikkelen.

Willem Twee Verhuur biedt verschillende sfeervolle vergaderruimtes en zalen aan voor vergaderingen en bijeenkomsten, desgewenst gekoppeld aan een heerlijke lunch of borrel verzorgd door ons Willem Twee Café.

Willem Twee muziek en beeldende kunst streeft naar een vergroting van het publieksbereik en wil zowel lokaal effectief als bovenlokaal en nationaal zichtbaar zijn.

We werken met een enthousiast team van ruim 30 (parttime) medewerkers, verschillende stagiairs en zo'n 100 vrijwilligers. Voor de vacatures voor vrijwilligers klik hier.

 

Code Diversiteit & Inclusie


Voor al onze vacatures geldt dat Willem Twee de Code Diversiteit en Inclusie onderschrijft en streeft naar een diverse samenstelling van personeel, vrijwilligers en Raad van Toezicht. We nodigen dan ook iedereen die geschikt denkt te zijn voor de hieronder genoemde functies van harte uit om te solliciteren.

ZELFSTANDIG JAZZPROGRAMMEUR voor Verkadefabriek én Willem Twee

Verkadefabriek en Willem Twee in Den Bosch gaan onder de noemer Jazz Factory de krachten bundelen en jaarlijks zo’n 36 jazzconcerten per seizoen presenteren. Hiervoor zoeken we een enthousiaste zelfstandige jazzprogrammeur met een frisse blik op muzikale ontwikkelingen in de jazz en aanverwante stromingen. De concerten vinden plaats in de Verkadefabriek Clubzaal (variabele capaciteit 100-130) met de uitstraling van een echte jazzclub, en de intieme Willem Twee Toonzaal (seated 130) met een mooie, delicate akoestiek. Bovendien staan ook Willem Twee Poppodium (staand capaciteit 500) en Verkadefabriek Grote Zaal (seated 300) tot je beschikking.

Als zelfstandig programmeur heb je oog voor verschillende publieksgroepen en voor artistieke vernieuwingen. Het (mainstream)jazzcircuit kent voor jou geen geheimen, en je omarmt net zo goed cross-overs van jazz met pop, hiphop, kamermuziek en vrije impro onder het motto 'jazz in alle maten en maatsoorten'. Je weet het juiste aanbod te programmeren in de juiste zaal voor artiest en publiek. Je bent zoveel mogelijk aanwezig als gastheer/gastvrouw bij de concerten die je programmeert. 

De concertreeks betreft met name Nederlandse musici en groepen, met incidenteel de mogelijkheid om buitenlandse artiesten vast te leggen. Een uitgebreide kennis van en netwerkcapaciteiten in de Nederlandse jazzscene die je goed kunt vertalen naar ’s-Hertogenbosch is een must.

De jazzprogrammeur neemt nu en dan deel aan het programmeurs-overleg waarin verschillende muziekgenres samenkomen, cross-overs besproken worden en soms ook interdisciplinaire projecten op touw worden gezet. De programmeur denkt ook mee over marketing, publieksverbreding, en in- en externe samenwerking.

Jouw takenpakket bestaat o.a. uit:

• de programmering van ca. 36 jazzconcerten per jaar.
• het beheren en bewaken van het budget voor je programmering en het vastleggen van afspraken met artiesten en impresariaten.
• de aanlevering van promotiematerialen
• het ondersteunen van de productie van een concert
• het aanwezig zijn bij jazzconcerten als gastheer-/-vrouw om de kwaliteit te kunnen toetsen en te zien hoe deze bij het publiek in de smaak valt
• het ontwikkelen en onderhouden van een netwerk met artiesten en ensembles, impresario’s en collega instellingen.
• het samenwerken met andere programmeurs om interdisciplinaire projecten tot stand te brengen.

Jij bent proactief en op de hoogte van de ontwikkeling van jazz en nieuwe bewegingen in de jazzwereld. Je programmeert niet louter aan de hand van de vraag van het publiek en van het aanbod van de jazzwereld, maar laat je ook leiden door eigen ideeën en initiatieven. 

Solliciteren
Verkadefabriek en Willem Twee willen inclusieve en diverse organisatie zijn. We streven ernaar dat ons medewerkersbestand een afspiegeling is van de samenleving met al haar aanwezige verschillen. Onze vacatures staan open voor iedereen. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit in onze organisaties versterkt.

Verras ons met je motivatie en CV die je vóór 10 februari 2025 mailt naar vacatures@willem-twee.nl. De gesprekken vinden plaats tussen 18 en 20 februari.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stagiair Augmented Reality
(32-40 u. p/w, per direct)

Willem Twee wil in de loop van 2025 een selectie van haar programma (jaarlijks organiseren we gemiddeld 250 concerten en 24 exposities) via Augmented Reality onder de aandacht brengen. Om de ontwikkeling van AR als PR-instrument te ondersteunen zien we kansen voor een aantrekkelijke leer-werk-stageplaats.
Een stageperiode duurt minimaal een halfjaar en omvat minimaal vier dagen per week   

Doel van de functie is professionele ervaring opdoen in een evenementenorganisatie en het ondersteunen van de afdeling Marketing, PR en Communicatie bij de implementatie van AR.

Taken: 

  • Je neemt wekelijks deel aan het teamoverleg
  • Je bedenkt samen met je collega's op welke wijze AR het beste kan worden toegepast
  • Je implementeert AR in concrete toepassingen

 

Vereisten:

  • Je bent een teamspeler die ook zelfstandig kan werken
  • Relevante HBO-studie (vanaf 2e jaars)
  • Goede schrijf- en spreekvaardigheid in Nederlands en Engels
  • Creatief

Mocht een dergelijk stageplaats goed aansluiten bij een afstudeeropdracht, staan we ervoor open om mogelijkheden te verkennen. 

Heb je interesse om eens nader kennis te maken en de mogelijkheden te verkennen, neem dan contact op met Jaap Houdijk via vacatures@willem-twee.nl