Mats Eilertsen Trio

ft. Harmen Fraanje en Thomas Strønen
Jazz

Ze behoren al zo'n 15 jaar tot het selecte gezelschap pianotrio's waar je gegarandeerd kippenvel van krijgt. 

Tickets
Datum 25-10
Prijs € 18,00
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer, Concertzaal
Mats Eilertsen Trio

Dat komt niet per se door de schitterende melodieën of de virtuositeit in instrumentbeheersing. De leden van het Mats Eilertsen trio staan compleet gelijkwaardig in het muzikale gesprek waarin zij de originele functie van hun instrumenten ondergeschikt zijn aan het moment van interactie.

De contrabas is meer dan een begeleidingsinstrument alleen voor Mats Eilertsen. In zijn trio gebruikt hij zowel klassieke als experimentele technieken om een solide basis neer te zetten, waar subtiel op ingespeeld wordt door pianist Harmen Fraanje en drummer Thomas Strønen. Het resultaat is deels lyrische, deels atmosferische muziek die anders klinkt dan je van een jazztrio zou verwachten.

Mats Eilertsen is een veelgevraagd contrabassist in zijn thuisland Noorwegen en Europa. In zijn trio speelt hij met de Nederlandse pianist Harmen Fraanje en de eveneens Noorse drummer Thomas Strønen. Hun werk werd verscheen op de mooie labels van HUBRO en ECM.

"A sustained work of near impossible beauty and sublime human interaction.
And Then Comes The Night is an album that reveals new sonic delights upon each listening, and I can't recommend it highly enough."
KCRW (USA)

Mats Eilertsen (NO) - Double Bass
Harmen Fraanje (NL) - Piano
Thomas Strønen (NO) - Drums

Bestel tickets

Datum 25-10
Tijd 20:30
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer + Concertzaal